CROTTIN DE CHAVIGNOL

Land van oorsprong: 

Frankrijk

Melksoort: 

geit

Melktype: 

rauw

Kaastype: 

zacht

Korst: 

Dunne korst met blauwe of witte schimmel

Smaak: 

robuust

Dranksuggestie: 

Bois-Vert of Sancerre
De Crottin de Chavignol is een pittig geitenkaasje uit de Loirestreek. Hij kan heel vers gegeten worden, maar wordt meestal langer gerijpt. Wat de Chavignol uniek maakt is dat hij de enige geitenkaas is die pré-egoutté is, wat ook de oorzaak is van zijn vastere textuur waardoor je hem zelfs kan raspen. 

Bij ons in de toog vind je momenteel crottins van 4 a 5 weken en oudere exemplaren van een paar maanden. Na vier weken is het kleine kaasje al een kleine smaakbom, de oudere variant is dan ook voorbehouden voor de ervaren geitenkaaseter.

Je kan hem perfect gebruiken in een zomerse salade, maar het lekkerst is hij gewoon puur met een stuk brood en een glaasje wijn.