
BRIE DE MEAUX
Land van oorsprong:
Frankrijk
Melksoort:
koe
Melktype:
rauw
Kaastype:
zacht
Korst:
Witschimmel
Smaak:
rijk, typerend champignonkarakter,
Dranksuggestie:
Bobal en Calma
Een eerste eervolle vermelding voor de Brie de Meaux dook al op in de achtste eeuw, toen Karel de Grote erdoor gecharmeerd werd. Daarna heeft hij nooit meer aan bekendheid en populariteit moeten inboeten.
Brie de Meaux is waarschijnlijk een van de bekendste Franse AOC-kazen. Een label dat in dit geval niet alleen het gebruik van rauwe melk garandeert, maar ook de manier van kaasmaken (moulé à la louche en drooggezouten met de hand).
Onze Brie de Meaux komt meestal van Saint-Simeon, omdat de wrongel tijdens het kaasmaakproces in deze kaasmakerij maar een keer gesneden wordt, krijgt de Brie een nog smeuïgere textuur, die wij heel aangenaam vinden.
Brie de Meaux is waarschijnlijk een van de bekendste Franse AOC-kazen. Een label dat in dit geval niet alleen het gebruik van rauwe melk garandeert, maar ook de manier van kaasmaken (moulé à la louche en drooggezouten met de hand).
Onze Brie de Meaux komt meestal van Saint-Simeon, omdat de wrongel tijdens het kaasmaakproces in deze kaasmakerij maar een keer gesneden wordt, krijgt de Brie een nog smeuïgere textuur, die wij heel aangenaam vinden.