
CORNEEL
Land van oorsprong:
België
Melksoort:
geit
Melktype:
rauw
Kaastype:
vers
Korst:
Gemengde korst
De Corneel is de bijzonderste creatie van onze favoriete kaasmakers, Giedo en Magda van Karditsel.
Zijn unieke karakter ligt niet alleen in de combinatie van geitenmalk en gewassen korst, wat al niet zo veel gedaan wordt, maar vooral in de manier waarop de melk gestremd wordt, met de Kardoenplant uit Portugal. Hierdoor is de Corneel een 100% vegetarische kaas (en nog lekker ook!).
Op het eerste zicht doet hij wat denken aan een klassieke reblochon. Maar de rijke biologische geitenmelk en ook het vakmanschap geven de kaas nog die extra complexiteit die wij zo waarderen.
Een bijzonder project waarmee de kaasmaker eerder ook de Limburgse innovatie award won.
Zijn unieke karakter ligt niet alleen in de combinatie van geitenmalk en gewassen korst, wat al niet zo veel gedaan wordt, maar vooral in de manier waarop de melk gestremd wordt, met de Kardoenplant uit Portugal. Hierdoor is de Corneel een 100% vegetarische kaas (en nog lekker ook!).
Op het eerste zicht doet hij wat denken aan een klassieke reblochon. Maar de rijke biologische geitenmelk en ook het vakmanschap geven de kaas nog die extra complexiteit die wij zo waarderen.
Een bijzonder project waarmee de kaasmaker eerder ook de Limburgse innovatie award won.