
Florette
Land van oorsprong:
België
Melksoort:
geit
Melktype:
rauw
Kaastype:
vers
Korst:
Een dun laagje honing en eetbare bloemetjes
Smaak:
Zoet & Fris
Dranksuggestie:
Frisse witte wijn
Giedo van kaasmakerij Karditsel is nog steeds onze favoriete kaasmaker. Florette is momenteel één van de publiekslievelingen in de winkel.
Voor al zijn kazen vertrekt Giedo van biologische, rauwe geitenmelk van topkwaliteit. Dat geldt dus ook voor zijn zomerse specialiteit, de Florette. De Florette wordt handgeschept, daarna met de hand gezouten en tenslotte heel kort gerijpt. De buitenkant wordt ingewreven met een subtiel laagje honing, en daarrond komen de eetbare bloemblaadjes die het kaasje zo mooi maken.
Een Florette op je kaasschotel? Goed idee! We raden wel aan om hem aan het begin van je assortiment te eten zodat zijn subtiele smaak niet overheerst wordt. Serveer haar met een frisse witte wijn zoals onze Pecorino, of onze wijn van de maand de Le Vele.
Voor al zijn kazen vertrekt Giedo van biologische, rauwe geitenmelk van topkwaliteit. Dat geldt dus ook voor zijn zomerse specialiteit, de Florette. De Florette wordt handgeschept, daarna met de hand gezouten en tenslotte heel kort gerijpt. De buitenkant wordt ingewreven met een subtiel laagje honing, en daarrond komen de eetbare bloemblaadjes die het kaasje zo mooi maken.
Een Florette op je kaasschotel? Goed idee! We raden wel aan om hem aan het begin van je assortiment te eten zodat zijn subtiele smaak niet overheerst wordt. Serveer haar met een frisse witte wijn zoals onze Pecorino, of onze wijn van de maand de Le Vele.