
Trentingrana di Alpeggio
Land van oorsprong:
Italië
Melksoort:
koe
Melktype:
rauw
Kaastype:
hard
Smaak:
Complex, kruidig met karameltoesten
Trentingrana is een Grana Padano, gemaakt in Trentino, Noord-Italië. Door z'n leeftijd van 24 maanden en omdat de koeien geen kuilvoer krijgen en (in de zomer) in de bergweides grazen, is de Trentingrana eigenlijk eerder te vergelijken met een hele goede Parmigiano Reggiano.
De Trentingrana is complex van smaak en niet te droog, je kan hem zo eten op een tapasplankje of als deel van een kaasschoteltje, maar hij wordt uiteraard net als Parmezaan en Grana Padano ook veel in bereidingen en bij pasta gegeten.
De Trentingrana is complex van smaak en niet te droog, je kan hem zo eten op een tapasplankje of als deel van een kaasschoteltje, maar hij wordt uiteraard net als Parmezaan en Grana Padano ook veel in bereidingen en bij pasta gegeten.